Фетучини със скариди и броколи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Фетучини със скариди и броколи
Фетучини със скариди и броколи
admin
Добавена от: admin
9412
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2-3 чаши броколи, нарязани на хапки
450 гр. фетучини (използвайте оризови, без глутен)
Зехтин
2 чаши готварска сметана
2/3 чаша бяло вино
6 скилидки чесън (ситно нарязан)
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
400 гр. почистени и обелени скариди (ако използвате замразени скариди, ги размразете с хладка вода за няколко минути)
2 с.л. ситно нарязан магданоз
Сол

Сложете голяма тенджера с вода и 1 с.л. сол на котлона и оставете да заври. Бланширайте броколите във вряща вода за около минута. Отстранете ги от котлона, прецедете и полейте със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Оставете ги настрана. Пригответе пастата в голяма тенджера с вряща вода, като спазвате указанията на опаковката, или до готовност (но без да се разварява). Прецедете готовата паста и сложете малко зехтин, за да предотвратите залепването на фетучините. Докато приготвяте пастата, смесете сметаната, виното, чесъна и черния пипер в голям тиган и оставете да покъкри на силен огън. След това намалете на средна температура и оставете да се повари за около 7-10 минути, или докато сосът се сгъсти. Прибавете скаридите и оставете за още 2-3 минути, или докато скаридите порозовеят от всички страни. След това добавете броколите и магданоза към скаридите. Готовата смес се разбърква с фетучините и се сервира, докато са топли. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft