Хем хрупкав, хем разтапящо кремообразен: Романтичен сладкиш с бурбонска ванилия и орехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Хем хрупкав, хем разтапящо кремообразен: Романтичен сладкиш с бурбонска ванилия и орехи
Хем хрупкав, хем разтапящо кремообразен: Романтичен сладкиш с бурбонска ванилия и орехи
admin
Добавена от: admin
34785
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За блата:

8 белтъка

8 супени лъжици захар

5 супени лъжици грис

4 супени лъжици мармалад или конфитюр (от сливи)

150-200 гр. нарязани орехи

За крема:

8 жълтъка

6 супени лъжици захар

2 пудинга от бурбонска ванилия

750 мл прясно мляко

150 гр. масло

За глазурата:

2 пакетчета сметана

250 мл студено прясно мляко
 


1. Белтъците разбийте за кратко, след което постепенно на по-силна скорост на миксера добавете захарта. Трябва да се разтопи, след което прибавете гриса и мармалада, и всичко разбъркайте с шпатула бавно, за да остане ефирна сместа.

2. Нарежете орехите и ги подредете на дъното на тавата. Отгоре изсипете сместа с белтъците, внимателно я разнесете навсякъде. Първо сложете от сместа с лъжица навсякъде, след което леко размажете, за да могат орехите да останат разпределени на дъното.

3. Печете на 150-170-градусова фурна без включен вентилатор.

4. След като се изпече блатът, оставете го леко в тавата да се охлади, след което го обърнете. Орехите трябва да бъдат от горната страна.

5. Разбийте жълтъците заедно с пудинга и захарта в малко от цялото количество мляко. Останалото мляко сложете на огъня да се загрява. Когато достигне точката на кипене, прибавете бавно сместа с жълтъци. Бъркайте интензивно, за да не се образуват бучки, докато кремът се сгъсти. Оставете го хубаво да изстине.

6. Отделно в купа разбийте на крем маслото, предварително оставено на стайна температура. Разбийте го с охладения яйчен крем. Оставете крема в хладилник, докато стегне хубаво. След това го нанесете върху блата.

7. Накрая разбийте сметаната съгласно инструкциите на опаковката, в този случай - двойна доза, и я намажете върху крема.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft