Хляб с лютеница

вход през zajenata.bg
Хляб с лютеница
admin
Добавена от: admin
5318
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. бяло брашно
100 гр. пълнозърнесто брашно
300 мл прясно мляко
40 гр. прясна мая
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици масло
50 мл олио
3 супени лъжици лютеница
 

Загрейте леко млякото, добавете захарта, както и супена лъжица брашно и маята. Оставете няколко минути сместа да шупне.

Смесете двата вида брашно със солта, след което добавете размекнатото масло и олиото. Прибавете и шупналата мая и лютеницата. От сместа омесете гладко и лъскаво тесто. Покрийте тестото с кърпа и оставете на топло място, за да удвои обема си.

Когато тестото бухне, прехвърлете го върху работния плот и разточете на правоъгълник, така че по-късата страна да има дължината на тавичката, в което ще печете. Завийте тестото на руло, като започнете от късата страна, поставете рулото в тава, покрита с хартия за печене. Намажете го с малко масло и оставете тестото още половин час да втаса отново.

Печете 40 минути във фурната, загрята предварително на 200 градуса.

Последните 15 минути покрийте хляба с фолио, за да не прегори горната коричка. 
Когато хлябът е изпечен, напръскайте леко с вода, покрийте с кърпа и оставете да се охлади.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft