Какво да сготвя вкусно в неделя за закуска,обяд и вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Хрупкава сьомга върху ориз с чипс ВЕЧЕРЯ
247512

Хрупкава сьомга върху ориз с чипс ВЕЧЕРЯ

1 ч.ч. ориз
2 филета от сьомга (евентуално друга риба)
сол, черен пипер, лимонов сок
За заливката:
200 мл течна сметана
1 бр. яйце
1-2 с.л. готварска извара (може и да се пропусне)
сок от 1/2 лимон
2 скилидки чесън
копър, магданоз, девесил, босилек
50 г чипс
сол

Оризът се сварява до полуготовност. През това време се приготвя заливката, подправките и чесънът се нарязват на ситно, разбива се яйцето със сметаната и останалите продукти, докато се получи гъста смес. Добавя се натрошеният чипс. Рибата се подправя с лимонов сок, сол и черен пипер. Свареният ориз се посолява, ако е необходимо, и се разстила в тавичка, върху него се нарежда рибата, отгоре се изсипва полученият крем. Пече се във фурна на 180 C около 30 минути, докато добие златиста коричка. Рибата става по-сочна, ако е печена на микровълнова фурна с грил, за около 10 минути.

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft