 
                
            
	За: 12-15 пръчици
	2-3 дебели резена селски хляб (типов хляб – по-широк, за да може да разрежете на дебели филии). Сложете филиите една върху друга и след това ги нарежете на пръчици с дебелина 3,5 - 4 см.
	¼ чаша осолен шам-фъстък
	½ чаша овесени ядки
	½ ч.л. канела
	½ ч.л. карамфил
	2 с.л. тъмно кафява захар
	2 разбити яйца
	½ чаша пълномаслено мляко
	2 с.л. бренди
	4 с.л. разтопено масло
	 
	В кухненски робот смесете шам-фъстъка, овесените ядки, захарта, канелата и карамфила. Смелете няколко секунди, докато се смесят добре и образуват фина смес. Прехвърлете в плитка купа.
	Смесете яйцата, млякото и брендито и ги изсипете в друга плитка чиния.
	Покрийте плитка тавичка с хартия за печене.
	Вземете една хлебна пръчица и я облейте отвсякъде в яйчената смес. Разтърсете, за да изпада излишното количество. Поставете я в сухата смес и покрийте добре от всички страни. Прехвърлете върху хартията за печене. Повторете процедурата с останалите пръчици. Когато свършат, поръсете всяка пръчица с малко от маслото. Изпечете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 15 минути. След това включете на грил функция за около 30 секунди, за да покафенеят пръчиците.
	Поднесете с пресни плодове, кленов сироп, мед, сос по желание, сладолед, разбита сметана, шоколад и пр.
	 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








