Царевично хлебче в хлебопекарна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Хлебопекарна
Царевично хлебче в хлебопекарна
Царевично хлебче в хлебопекарна
admin
Добавена от: admin
74738
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 с.л. зехтин или олио
1 и 1/2 ч.л. сол
330 мл вода
225 г царевично брашно
450 г бяло брашно
1 и 1/2 ч.л. суха мая или 20 г свежа мая
1 с.л. захар
чушки, маслини
подправки по избор
орехи или други ядки

В съда за печене на машината първо се поставя зехтина. После се наливат 330 мл вода със стайна температура - ако се слага суха мая, ако се слага свежа мая от кубче, се слагат 300 мл вода, а в останалите 30 мл вода се разтваря маята. Във водата се прибавят солта. Брашното се пресява и се изсипва върху водата, като се внимава да покрие изцяло течността, за да не се смеси с маята, която се поставя върху брашното. Накрая се слага и 1 с.л. захар. Чушките се нарязват на ситни кубчета и се поставят отгоре. Последни се слагат сухите подправки - общото количество е 1 ч.л. Машината се пуска на програма за 1 кг хляб. По време на месенето се чува звуков сигнал, който е указание за добавяне на по-трошливи съставки. Тогава се отваря капака на машината и се поставят едро нарязаните маслини, които предварително са оваляни в брашно. След изпичането хлябът се поставя на решетка да изстине.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft