Цариградска торта

вход през zajenata.bg
Цариградска торта
admin
Добавена от: admin
14580
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
1 чаша грис + 5 яйца
1 чаша нарязани орехи
1 чаша брашно
1 пакетче стафиди (100 гр.)
1 бакпулвер
3 ябълки + 1 чаша (250 мл) захар
8 супени лъжици ром
Сироп:
3 чаши захар
3 чаши вода
1 лимон
1 ванилия

1. Първо залейте стафидите с рома. Оставете ги да престоят около 30 минути, като периодично разбърквате, за да попият добре от рома. След като престоят, се прецеждат. 
2. Яйцата се разбиват със захарта. 
3. Ябълките се обелват и настъргват. Прецеждат се от течността. 
4. В разбитите яйца се добавят ябълките, грисът, нарязаните ядки, стафидите, брашното и бакпулверът. Разбърква се с дървена лъжица. 
5. Сместа се поставя в тавичка с диаметър 30 см и се пече на 180 градуса 20 минути. 
6. Изпеченият сладкиш се нарязва на ромбоиди. Оставя се да изстине. 
7. За сиропа: кората на лимона се настъргва, а след това се изстисква сокът. В съд на огъня поставяме водата. Добавяме захарта, ванилията, сока и кората от лимон. След като заври сместа, се вари още 10 минути. 
8. Студеният сладкиш се залива с охладения сироп. 
Забележка - чашата е 250 мл.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft