Царски щрудел със сирене - по традиционна хърватска рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Царски щрудел със сирене - по традиционна хърватска рецепта
Царски щрудел със сирене - по традиционна хърватска рецепта
admin
Добавена от: admin
30421
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото: 

300 гр. брашно

3 супени лъжици масло

100 мл студена вода

1 щипка сол

1 яйце

За плънката:

1,5 - 2 с.л. мас или масло

2 - 3 яйца

щипка сол

1/2 плочка сирене (краве)

1 - 1,5 шепа брашно

Всички съставки за тестото сложете в голяма купа и омесете гладко и еластично тесто. Премесете го още веднъж бързо с ръце, докато престане да лепне по ръцете. Оформете тестото на топка и го намажете на тънък пласт с олио, увийте го в найлон и го поставете в купа на стайна температура за на най-малко половин час. 
Втасалото тестото прехвърлете върху кърпа, поръсена с брашно, и го разточете на правоъгълник. Оставете го да се отпусне за 5 минути. След това повдигнете леко тестото с ръце и внимателно го разтегнете на още по-тънка кора от средата към краищата. Повторно го поставете върху кърпата.
В купа разбийте мазнината за плънката, добавете 2 - 3 яйца, сол, натрошеното сирене, шепа (и малко) брашно и объркайте всичко добре. Оставете плънката да престои около 1/2 час, след това разпределете плънката върху тестото и сгънете като щрудел. С помощта на малка чинийка изрязвайте парчета от щрудела и ги пускайте в съд с вряща вода. Варете в продължение на 10-12 минути. Сварените щруделчета извадете в намазнена тава, залейте ги с препържен бекон или сланина и ги допечете в загрята фурна до зачервяване..
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft