Пълнена баница по стара хърватска рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пълнена баница по стара хърватска рецепта
Пълнена баница по стара хърватска рецепта
admin
Добавена от: admin
38670
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
600 гр. брашно
20 гр. мая
100 гр. масло или маргарин
300-400 мл. прясно мляко
1 чаена лъжичка сол
Плънка:
700 гр. прясно сирене
2 супени лъжици царевично брашно
300 мл. заквасена сметана
2 яйца
80 гр. масло или маргарин
сол на вкус

Традиционни хърватска рецепта, която все още не е забравена. 
За тестото - разтворете маята в хладкото мляко. Замесете тесто от всички съставки, заедно с размекнатото масло или маргарин. Разточете кора с дебелина от един пръст, поставете я в тава с размери 40х40 см (или две по-малки кръгли форми), разтегнете краищата по стените на тавата и оставете кората да почине 15 минути. През това време пригответе плънката. 
Смесете всички съставки до хомогенизиране, посолете на вкус и изсипете сместа върху кората. Навийте краищата навътре, нарежете маслото на кубчета и го поставете върху плънката. Сложете да се пече във вече загрята фурна на 200 градуса около 40 мин. Изчакайте да изстине и поднесете баницата леко охладена или напълно студена - еднакво вкусна е! 
В плънката може спокойно да добавите и настъргана отцедена тиквичка около 200-300 гр, а също вкусно е и с домашен сушен колбас. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft