Ципура на грил

вход през zajenata.bg
Ципура на грил
admin
Добавена от: admin
36660
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

няколко риби ципура - цели, почистени
1 цял лимон
сол на вкус
зехтин
черен пипер на вкус 

Рибата се изчиства от вътрешностите, разрязва се на две по дължина, като се внимава да не се отделят напълно парчетата - така, че рибата да остане цяла. Намазва се със зехтин отвътре и отвън, залива се с прясно изстискан лимонов сок, посолява се и се натърква с черен пипер. Оставя се да престои около половин час. Пече се и от двете страни на загрят и намазан с мазнина грил (скара или грил-тиган) до получаване на хрупкави ивички.
Готовите риби се поднасят с резени лимон, прясна салата или сварени картофи/ориз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft