 
                
            
	3 яйца
	1 1 / 4 чаша пудра захар
	185 г масло
	150 г крема сирене
	1 ч.ч. замразени червени боровинки
	2 с.л. фино настъргана кора от лимон
	1/2 пак. бакпулвер
	1 2 / 3 ч.ч. брашно
	10-тина лъжици сладко от червени боровинки за украса
Разбийте добре с миксер маслото, крема сиренето и настрганaта лимонoва кора. Добавете захарта и разбивайте още 5 мин., докато сместа стане бяла и пухкава. Добавяйте едно по едно яйцата, като след всяко разбивате с миксера, докато се поемат от сместа. Прибавете брашното. Изсипете половината от сместа в намазнена тава и подравнете отгоре със шпатула. Отгоре подредете боровинките и залейте с останалата половина от сместа. Подравнете добре. Загрейте предварително фурната до 180 градуса и печете слакиша за около час и петнадесет мин. (докато набучена клечка за зъби в центъра на сладкиша излиза без полепнали трохички по нея). След като стане готов, го извадете и оставете да се охлади. Намажете с боровинковото сладко!


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








