Чорба от леща по индийски (Тур дал)

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Чорба от леща по индийски (Тур дал)
Чорба от леща по индийски (Тур дал)
admin
Добавена от: admin
33130
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за четири порции:
1 ч.ч. червена леща
3 ч.ч. вода
1/2 глава кромид лук
3 скилидки чесън
1 картоф
1/2 ч.л. куркума
1 с.л. сметана
2 с.л. олио
сол 

Лещата се почиства и измива в няколко води. Лукът и картофът се настъргват на ситно ренде. Чесънът се обелва, нарязва на ситно и се счуква със сол. Лещата, лукът и картофът се заливат с водата, посоляват се и се варят до готовност. Далът е готов, когато зърната на лещата са достатъчно размекнати и могат да се претрият с пръсти. Супата минава през сито, за да се получи еднородна смес. В друга тенджера в загрято олио се изпържват подправките - куркума и чесън. Към тях се добавя сметаната и се разбърква. Тази смес се излива внимателно в супата при непрекъснато бъркане. Супата се поднася гореща с индийски хляб.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft