 
                
            
	4 филета маринована херинга
	125 г сварено червено цвекло
	250 г сварени картофи
	1 малка глава кромид лук
	2 кисели краставички
	2 твърдо сварени яйца
	1 с л ситно нарязан копър
ЗАЛИВКА:
	140 г заквасена сметана
	1 с л лимонов сок
	1 скилидка чесън
	1 ч л мед
	сол
	смлян черен пипер
ЗАЛИВКА
	Чесънът се обелва и се пресова.
	Всички продукти се разбъркват до еднородна смес.
	При гъста консистенция се добавя малко прясно мляко.
	Подправя се на вкус със сол и черен пипер.
САЛАТА
	Цвеклото и картофите се обелват от кората.
	Рибата, цвеклото, картофите, краставиците и лукът се нарязват на дребни кубчета.
	В купа се смесват нарязаните продукти.
	Всичко се разбърква добре.
	Салатата се залива със заливката.
	Отгоре се поръсва със ситно нарязаните яйца.
	Поръсва се с копър и се поднася. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








