Шкембе по италиански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Шкембе по италиански
Шкембе по италиански
admin
Добавена от: admin
22033
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

свинско шкембе - 500 грама
сол
черен пипер - 3 зърна
бахар - 3 зърна
карамфил - 1 чаена лъжица смлян
лук - 1 глава кромид
дафинов лист - 1 брой
брашно - 40 грама
доматено пюре - 1 супена лъжица
горчица - 1 супена лъжица

Свинското шкембе се нарязва на кубчета и се залива с 1, 5 литра студена вода. Прибавят се солта, зърната черен пипер и бахар. Лукът се нарязва на ситно и се прибавя към шкембето, заедно с дафиновият лист. Вари се, докато омекне. Брашното се размива в малко студен бульон, слага се на огъня и при непрекъснато бъркане се долива останалият прецеден бульон. Сместа се оставя леко да изври. Така приготвеният сос се сваля от огъня и се разбърква с доматеното пюре и горчицата. Месото се прибавя към соса. По желание може да се поднесе с варени картофи, а отгоре се поръсва обилно със счукан карамфил.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft