Шкубанки (картофени топчета) с мак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Шкубанки (картофени топчета) с мак
Шкубанки (картофени топчета) с мак
admin
Добавена от: admin
5722
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 г обелени картофи
200 г брашно
сол
60 г мак
пудра захар
100 г масло

Поставяме настърганите картофи във вряща подсолена вода и ги варим до полуомекване. Изливаме две трети от водата, прибавяме брашното, правим няколко отвора в брашното с лъжица, похлупваме съда с капак и доуваряваме картофите на тих огън. Разбъркваме сварените картофи с брашното до получаване на гладко тесто и гребем от него с натопена в сгорещено масло лъжица, оформяме шкубанките (топчетата) и ги поставяме в чиния. Поръсваме ги със смлян мак, пудра захар и сгорещено масло.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft