 
                
            
	250 гр. обикновени шоколадови бисквити
	125 гр. разтопено масло
	500 гр. крема сирене, меко
	¾ чаши пудра захар
	2 яйца
	2 супени лъжици какао
	300 гр. сметана
	300 гр. череши, без костилки и наполовина нарязани
	Череши и пудра захар за сервиране
	 Загрейте фурната до 160°C/140°C. Намажете дъното на форма за печене (или по-широк и дълбок тиган) с масло и намачкайте бисквитите до прах, след което прибавете разтопеното масло към тях и ги притиснете добре към дъното на приготвената форма. Покрийте с фолио и оставете в хладилника за около 30 минути.
	С миксер разбийте кремата сирене и захарта, докато стане гладка смес. Добавете яйцата едно по едно и разбърквайте. След това прибавете сметаната и какаото и отново разбъркайте. Разпръснете върху бисквитената смес череши. Прибавете и сметановата смес върху бисквитите и печете за около 35 до 40 минути, докато вътрешността се втвърди. Изключете фурната и оставете да престои вътре на леко отворена врата за около 3 часа. Вечерта оставете в хладилника. Украсете с череши и пудра захар и сервирайте. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








