Шоколадова мока торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Шоколадова мока торта
Шоколадова мока торта
admin
Добавена от: admin
20639
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За шоколадовото тесто: 
250 гр. счукани шоколадови бисквити с парченца шоколад в тях 

100 грама лешници, изпечени и смлени

120 гр. размекнато масло
 

За шоколадовия крем: 
150 гр. шоколад, с по-голям процент на какао в него 

80 мл сметана

За мока крема: 
170 мл черно кафе 

200 гр. черен шоколад 

60 гр. масло 

жълтъка 

10 гр. желатин (или 5 листа желатин) 

250 мл течна сметана, разбита 

50 мл течна сметана (неразбита)

Първо пригответе шоколадовото тесто (което не се пече). Смелете бисквитите и лешниците и ги смесете с омекналото масло. С тази смес покрийте добре формата за тортата по дъното и стените и поставете формата в хладилник, за да стегне сместа.

Сега преминете към подготовката на шоколадовия крем. Загрейте сметаната и постепенно добавете шоколада. Разбърквайте, докато се разтопи. Оставете шоколадовия крем малко да се охлади и след това го нанесете върху бисквитения блат. Оставете в хладилник, докато стегне кремът.

Сварете кафето и го прецедете от утайката. Трябва да получите точно 170 мл изцедено кафе. Оставете го да се охлади.

Маслото разтопете в съд на котлона, добавете шоколада и бавно го разтопете.

Разтворете желатина в няколко лъжици вода и оставете 10-ина минути да набъбне. В шоколада, който сте разтопили в маслото, добавете двата жълтъка и разбъркайте две минути. След това добавете и кафето и 50 мл сметана. Добавете разтопения на водна баня желатин и бавно разбъркайте. Върнете съда още малко на хладия котлон, за да се разтопи желатинът хубаво и да се получи хомогенна смес. Оставете да се охлади.

В отделен съд разбийте сметаната като добавите три супени лъжици захар в нея. Постепенно добавете разбитата сметана в горната смес, а след това разбийте с миксер, докато получите хомогенна смес. Този крем нанесете над шоколадовия.

Оставете тортата поне за 2 часа в хладилник.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft