Разбийте маслото и захарта в дълбока купа, докато сместа стане пухкава. Прибавете яйцата едно по едно и продължете да разбивате. Ако сместа започне да се разделя, прибавете една-две супени лъжици брашно. Добавете предварително разтопения и леко охладен натурален шоколад, като продължите разбъркването. Сложете останалото брашно. Разбъркайте добре до хомогенна смес. Изсипете сместа в тава с диаметър 20 см, която предварително сте намазнили. Печете 1 ч. и 30 мин. Готовата торта трябва да се е надигнала и с коричка отгоре.
Охладете я и след това я извадете от тавата. Разделете тортата хоризонтално на два по-тънки блата с помощта на конец.
За да направите глазурата, внимателно разтопете шоколада заедно със заквасената сметана, добавете захарта да се разтопи, прибавете накрая червения пипер. Изстудете, докато стегне леко. Разстелете част от сместа между двата блата, а останалата част разнесете с шпатула върху тортата. Изстудете тортата.
Лютият вкус се съчетава интересно с този на черния шоколад. Ако не сте любители на лютото, може и да пропуснете тази съставка.
Шоколадова чили торта
4 Юли 2012
21312
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари