 
                
            
	100 гр. несолено масло
	150 гр. грубо нарязан черен шоколад
	55 гр. неподсладено какао
	90 гр. безглутеново брашно
	1/4 ч.л. бакпулвер
	1/4 ч.л. сол
	200 гр. пудра захар
	2 големи яйца
	половин буркан вишни без костилките
	Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте намаслена квадратна форма за печене и покрийте с хартия за печене, така че да се подава извън стените на тавичката. Намаслете и хартията. Сложете маслото, шоколада и какаото в огнеупорна купа и поставете върху съд с къкреща вода. Бъркайте, докато маслото и шоколадът се разтопят. Оставете леко да се охлади. Разбъркайте брашното с бакпулвера и солта в отделна купа и оставете настрана. Сложете захарта и яйцата в друг съд и бъркайте, докато се смесят добре. Прибавете шоколадовата смес и разбивайте, докато се хомогенизират. Добавете брашнената смес и бийте, като обирате добре стените на купата, докато се поеме брашното. Разбъркайте вътре половината от вишните. Излейте тестото в подготвената тавичка и заравнете. Отгоре потопете останалите вишни. Печете, докато при тест с дървена клечица тя излиза суха - около 35 минути.
	Оставете да се охлади леко в тавата - около 15 минути. Повдигнете браунито и оставете да изстине напълно върху кухненска решетка. Нарежете на пастички.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








