Шпиковано телешко в ароматен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Шпиковано телешко в ароматен сос
Шпиковано телешко в ароматен сос
admin
Добавена от: admin
20397
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг телешки шол
3 глави лук
1 ч. ч. доматен сок
1 ч. л. сол
1/2 пакетче масло
1 глава чесън
5–6 дафинови листа
10 зърна карамфил
1–2 ч. л. канела  

Месото се слага в тенджера с топла вода, докато омекне.
Обелените скилидки чесън се овалват в канелата и месото се шпикова, като заедно с чесъна се слагат карамфилът и дафиновите листа.
Маслото се разтопява и в него се запържва шпикованото месо от всички страни до зачервяване. Добавят се нарязаният наедро лук, доматеният сок и част от бульона, в който се е варило месото. Оставя се да се задушава час – час и половина на тих огън и ако е нужно, се долива от бульона.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft