Щрудел с прясно зеле

вход през zajenata.bg
Щрудел с прясно зеле
admin
Добавена от: admin
10349
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г готово тесто
50 г масло
За плънката:
500-600 г нарязано прясно зеле
2 бр. яйца
1 бр. глава лук
1/2 връзка копър
1 ч.л. лимонов сок
50 мл олио
сол, черен пипер
1 бр. яйце за намазване

Нарязания лук се задушава в олиото. Прибавя се зелето и се задушава до прозрачност. Прибавят се подправките, лимоновия сок и 1/2 ч.ч. вода. Вари се докато остане на мазнина. Прибавят се двете яйца и се разбърква. Тестото се разточва на правоъгълник, като по желание се отделя малко от тестото за украса. Разточеният правоъгълник се намазва обилно с масло. Отгоре се разпределя плънката. Хваща се единият край и се прегъва до средата. Взема се другият край и също се прегъва като се се пъха отдолу на полученото руло. Това се прави за да не излиза плънката. Внимателно се пренася в тавичка, покрита с фолио. От заделеното количество тесто се оформят различни формички и се оформя мотив върху готовото руло. Обилно се намазва с разбито яйце. Пече се на 200 С 35-40 минути. Сервира се изстудено.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft