Ябълки в тесто

вход през zajenata.bg
Ябълки в тесто
admin
Добавена от: admin
3572
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 яйце
щипка сол 
6 с.л. минерална вода 
4 с.л. брашно 
2 големи ябълки 
пудра захар на вкус, канела, кленов сироп, мед
1 портокал - настърганата кора
1 с.л. течна ванилия 
олио за пърженето
 

В купа разбийте с тел яйцето с щипка сол, добавете водата и постепенно - брашното. Прибавете кората от портокала, и ванилията. Бийте, докато се получи хубава и гладка смес. Обелете ябълките, почистете семенната част (без да нарушавате целостта на ябълката). Нарежете на кръгове с дебелина около 5 мм. Загрейте олиото в тиган до умерена температура, за да не загори тестото. Потопете резените ябълка в тестото и ги пуснете в загрятата мазнина. Пържете ги първо от едната страна, а щом станат ярко розови, обърнете и изпържете и от другата страна. Поставете изпържените ябълки върху домакинска хартия, за да попие мазнината. Поднесете ги поръсени с пудра захар и канела, или кленов сироп, или мед. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft