Още десерти с ябълки

вход през zajenata.bg
232825

Ябълков пай

За тестото:
100-150 г масло, нарязано на парчета
2 ч.ч. брашно тип 500
1 бр. яйце
1/2 ч.ч. захар
10 г бакпулвер
2 бр. ванилия
За плънката:
3 бр. ябълки
100- 200 г орехи
щипка канела

За тестото: Брашното и бакпулвера се смесват добре, добавете яйцето, маслото и ванилията. Месете тестото докато стане гладко, ако трябва добавете 1-2 с.л. вода. Оставете тестото за 15 минути в хладилника. След това разточете тестото и го сложете в тавата. Най-добре е да сложите хартия за печене. Гледайте да остане малко излишък за оформяне на решетката.
За плънката: Настъргвате ябълките и смесвате с останалите съставки. Също много добре става, ако карамелизирате малко захар и я сложите в плънката. Нарежете останалото тесто на ивици по 2 см и направете решетката. По желание може да намажете отгоре с 1 бр. жълтък, става със златна коричка.

Пече се в умерена фурна до готовност. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft