 
                
            
	за сладкиша:
	1 хляб без брашно
	4 яйца
	400 мл прясно мляко
	125 г кафява захар или 75 г фруктоза
	1 ч. л. бакпулвер
	1 ч. л. канела
	50 г стафиди, мариновани в 2 с. л. ром, коняк или ликьор
	50 г меко масло
	750 г ябълки
	2 с. л. галета
	за какаовия сос:
	50 г какао
	100 мл прясно мляко
	2 с. л. пудра захар
	1 с. л. масло
	Хлябът се нарязва на филии и се залива с горещото мляко. Когато поизстине, се пасира.
	Жълтъците се разбиват със захарта и се прибавят в хлебната смес. Слагат се канелата, стафидите заедно с алкохола, бакпулвера и обелените ябълки, нарязани на малки кубчета. Накрая се прибавят разбитите белтъци.
	Сладкишът се пече във форма, намазана с масло и поръсена с галетата и малко канела на 180° С около 1 час.
	Продуктите за соса се смесват в малък тиган и се загряват докато се получи гладък сос. Сладкишът се залива с горещия сос и по желание се украсява с настърган шоколад.
Идея: Вместо ябълки, в сладкиша могат да се сложат круши или череши. Може да се гарнира с шоколадов сладолед.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








