Ябълков сладкиш по шведски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Ябълков сладкиш по шведски
Ябълков сладкиш по шведски
admin
Добавена от: admin
153074
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг ябълки
1 ч.ч. стафиди
1 ч.ч. натрошени орехи
1 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
2 ч.ч. галета
125 г масло

Ябълките се обелват, маха се семенната част и се нарязват на продълговати парчета. В отделен съд се смесват стафидите, натрошените орехи, захарта, канелата и галетата. В намазана с масло тава се нареждат пласт ябълки, поръсва се със захарната смес, после отново се редят ябълки и така докато свършат продуктите. Най-отгоре се разпределя на парченца маслото. Сладкишът се пече във фурната (180-200 С) докато добие златиста коричка. За предпочитане е да се консумира студен, поднесен с топка сладолед или ванилов сос.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft