Как се празнува Ивановден и какво да сложим на трапезата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Ябълков сладкиш за Ивановден
173905

Ябълков сладкиш за Ивановден

Като десерт към менюто на Ивановден можете да приготвите СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ . Предлагаме ви една универсална рецепта, която се изпълнява в много области на България през зимния сезон. Тогава на трапезата на българина присъстват ябълките, събрани през есента. Те могат да бъдат изсушени, консервирани в компот или конфитюр или пресни, запазени в тъмно и хладно помещение, каквото има във всеки български дом.

Необходими продукти

6 яйца,
1 чаена чаша захар,
2 чаени чаши брашно,
1 пакетче бакпулвер,
1 ванилия,
1\2 чаена лъжичка сода,
7-8 ябълки.
Приготовление Разбийте жълтъците на яйцата и захарта.
Почистете, обелете и нарежете на кубчета ябълките.
Към разбитата захар прибавете 2 супени лъжици вода. Прибавете също така брашното и ябълките.

Печете в началото на силна фурна. След като тестото започне да се зачервява, намалете фурната.

Разбийте белтъците на яйцата на сняг заедно с три супени лъжици кристална захар, настъргана лимонова кора и една щипка бакпулвер за аромат. С получения крем от белтъците намажете ябълковия сладкиш. Запечете за 1-2 минути в добре затоплената фурна и сервирайте сладкиша нарязан на ромбове.  

1 2 3 4 5 6
7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft