Ябълкова баница

вход през zajenata.bg
Ябълкова баница
admin
Добавена от: admin
69835
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
За поръсване на корите:
200 мл. олио
4 супени лъжици грис
8 супени лъжици захар
1 пакетче ванилова захар
Плънка:
1,5 кг. ябълки
2-3 пълни супени лъжици канела
Освен това:
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици газирана вода

Ябълките обелете и настържете на едрата страна на рендето. Добавете канелата и хубаво разбъркайте. Фурната загрейте на 180 ° С. 
Двата вида захар поставете в купа и добавете гриса, след което разбъркайте. 
Вземете една кора, поръсете я с олио, поставете от сместа със захар и грис. Върху нея сложете още една кора, отново поръсете с олио и поставете от сместа за поръсване. Поставете и трета кора, и повторете процедурата с олиото и сместа с грис. 
Върху цялата площ на третата кора поставете от настърганите ябълки, които преди това сте отцедили. Ябълките трябва да имат малко сок в тях, така че баницата да бъде по-сочна. Увийте внимателно руло, без да натискате. Поставете в тавичка за печене, предварително намазнена. Повторете процедурата с останалите кори. В зависимост от дебелината на корите можете да подредите и четири кори, след което да навиете с плънката. 
След като сте приключили с навиването, намажете рулата със смес от олио и газирана вода. Нарежете на парчета и го поставете баницата да се пече. 
След като е готово, оставете малко да се поохлади, след което извадете парчетата и ги поръсете обилно с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft