Ябълково криспи - хрупкаво и здравословно, истински плодов екстаз

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Ябълково криспи - хрупкаво и здравословно, истински плодов екстаз
Ябълково криспи - хрупкаво и здравословно, истински плодов екстаз
admin
Добавена от: admin
15851
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За плънката:
5-6 сладки ябълки
2 с.л. кокосово масло
1 с.л. стевия
1 с.л. мед
1 с.л. вода
1/4 ч.л. канела
За заливката:
125 гр. разтопено масло
125 гр. оризово брашно
125 гр. експандиран ориз
125 гр. смес от сушени червени боровинки и нарязани орехи
2 с.л. стевия
2 с.л. мед

Нещо наистина интересно и супер вкусно - този хрупкав сладкиш задоволява необходимостта от сладко, а преди всичко е много здравословен.

1. Брашното, подсладителят, експандираният ориз, места от червена боровинка и орехи, и разтопеното масло се смесват в купа с дървена лъжица.

2. Ябълките се белят и се разделят на четвъртинки. Всяка четвърт се нарязва на филийки по ширина. Парчетата ябълка се поставят в купа и се заливат със сока от половин лимон, след което се разбъркват.

3. Маслото се разтопява на огъня, след което към него се прибавят медът, стевията и канелата. Разбърква се, докато се разтопят напълно медът и стевията. Добавят се ябълките и се смесват с леки движения на дървената лъжица. Добавя се и малко вода, и се бърка непрекъснато, докато ябълките омекнат (сокът не трябва напълно да се изпари).

4. След това плънката от ябълки се прехвърля в тавичка с диаметър 23 или 26 см и хубаво се разпределят, а върху тях се разпределя хрупкавата заливка.

5. Пече се около 25-30 мин. на 180⁰. 
Парчетата се изваждат с лъжица и се сервират с топка сладолед.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft