Ябълково-тиквен пай

вход през zajenata.bg
Ябълково-тиквен пай
admin
Добавена от: admin
36079
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1 яйце
80 г краве масло
80 г захар
50 мл студено прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
За плънката:
500 г тиква
2 ябълки
2 ч.л. канела
100 г захар
50 г орехи
50 мл олио

Приготвя се тестото: В купа се смесват кравето масло, яйцето, захарта, брашното и се добавя студеното прясно мляко. Получава се меко маслено тесто (ако трябва добавете още малко брашно). Загъва се с домакинско фолио и се слага в хладилника за около час.
Приготвяне на плънката: Тиквата се обелва, почиства и нарязва на малки кубчета (може да се настърже). В дълбок тиган се загрява олиото и се добавя тиквата. Разбърква се и се добавя захарта. Готви се около 15 мин (да се изпари течността). Към тиквата се добавят ябълките, нарязани на кубчета (или настъргани) и канелата. От тестото се отделя малка топка и се разточва. Можете да я нарежете на ленти или да изрежите фигурки с формичка. Останалото тесто се разточва и се слага в тава, като се оформя борд. Разпределя се плънката от тиква и ябълки и се поръсва с орехи. Отгоре се слагат фигурките от тесто или лентите Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност.
По желание към ябълката и тиквата може да добавите и дюля, или пък да замените някой от плодовете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft