Ягодови курабийки

вход през zajenata.bg
Ягодови курабийки
admin
Добавена от: admin
5850
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

330-350 гр. ягоди, почистени от дръжките и нарязани на парченца (общо 2 ч.ч.)
2 ч.л. пресен лимонов сок (от половин лимон)
1/2 ч.ч. + 2 с.л. захар
Кората на половин лимон
2 чаши пълнозърнесто брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
6 с.л. студено масло, нарязано на малки парченца
2/3 чаша гъста сметана
Едра захар за поръсване
 

Загрейте фурната на 190 градуса и покрийте тавичка с хартия за печене.
Смесете ягодите, лимоновия сок и 2 с.л. захар и оставете да омекнат, докато приготвяте тестото.
В купа смесете 1/2 чаша захар и лимоновата кора, като ги стриете с пръсти, докато се поемат и пуснат аромата си. Добавете с разбиване брашното, бакпулвера и солта. С нож за тесто (или 2 обикновени ножа) нарежете маслото, добавяйки го постепенно в брашнената смес, докато заприлича на едри трохи. Добавете сметаната и объркайте, колкото да се смесят продуктите. Не се притеснявайте, ако тестото ви се струва на бучки и неомесено – омекналите сочни ягоди ще го навлажнят.
Прибавете към тестото ягодите и разбъркайте леко. С лъжица пускайте купчинки от тестото върху приготвената тавичка с хартия за печене (по 1,5 лъжици на порция). Отгоре поръсете с едрата захар. Изпечете за 12-15 минути – до златисто-кафяво. Оставете сладките да се охладят върху кухненска решетка и консумирайте пресни!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft