Яхния от риба с ориз

вход през zajenata.bg
Яхния от риба с ориз
admin
Добавена от: admin
11465
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

скумрия - 2 броя, може и пъстърва или хек
ориз - 1 ч.ч. бял
домати - 2 броя или около 200 г от консерва
лук - 1 глава
моркови - 1 брой
олио
девесил
черен пипер - на зърна
кориандър - на зърна
сол 

Рибата сваряваме в подсолена вода, обезкостяваме и филетираме. Бульонът от рибата прецеждаме и запазваме за приготвянето на ориза. В малка част от бульона и мазнината задушаваме ситно нарязания лук и моркова, прибавяме измития ориз, разбъркваме и когато оризът стане прозрачен, прибавяме 3 ч.ч. горещ бульон.

Ако не достига доливаме с гореща вода. Добавяме сол на вкус, черен пипер на зърна, кориандър и олио. Оризът варим, без да е похлупен с капак, и почти не разбъркваме - ако се налага, приплъзваме лопатка по дъното на тенджерата. Когато водата е почти поета от ориза, прибавяме настърганите домати и девесила.

Доваряваме около 5 минути, сваляме от огъня, разбъркваме добре, покриваме съда с капак и оставаме така още 30 минути. Поднасяме, като оформяме топка от ориза и прибавяме филитираната риба.

Поръсваме с девесил, листа кориандър или магданоз 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft