Рибена яхния с ориз

вход през zajenata.bg
Рибена яхния с ориз
admin
Добавена от: admin
23868
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4-5 с.л. олио
2 глави кромид лук
1 скилидка чесън
1 връзка магданоз
500 г домати (или 4 с.л. домате­но пюре)
1 ч.ч. ориз
1 винена чаша бяло вино
750 гр филе от риба
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
майоран и мащерка (ситно нарязани или сушени)
 

Залейте ориза с подсолена вода в съотношение 1:3 и оставете да се вари на бавен огън. Нарежете ситно лука и го запържете в загрятото олио, след което добавете накълцания чесън, нарязания магданоз, наситнените домати и задушете всичко до омекване. Щом оризът стане почти готов, отцедете го и смесете със задушените домати и бялото вино. Овкусете със сол, черен пипер и зелени подправки на вкус. Нарежете рибното филе на кубчета, добавете го към ориза и задушете още малко под капак до готовност на рибата (около 20 минути). 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft