Какво да сготвим за вечеря за цялата работна седмица

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Патладжани с плънка ПОНЕДЕЛНИК
7 Октомври 2012
32130

Патладжани с плънка ПОНЕДЕЛНИК

6 патладжана

5 глави кромид
5 с. л. олио
1 чаена чаша счукани орехи
сол
черен пипер
магданоз
3 домата
2 с. л. брашно
3 с. л. олио
2 чаени чаши прясно мляко
5 скилидки чесън
2 яйца

• Патладжаните се измиват добре и дръжките се отстраняват.
• В горната част се отрязва капаче и вътрешността се издълбава с лъжица, след което се нарязва на на дребни парчета.
• В сгорещено олио се изпържват наситненият патладжан, лукът, нарязан на малки кубчета и накрая на пърженето - доматите, нарязани на дребно.
• Пържи се, докато остане на мазнина.
• След това се прибавят ситно смлените орехи и се подправя със сол,черен пипер и много магданоз.
• С получената плънка се пълнят патладжаните и се захлупват с капачета.
• Запържват се в сгорещено олио от всички страни.
• Прехвърлят се в тавичка, заливат се с малко вода и се пекат отначало на силна фурна, а след като водата заври – на умерена.
• През това време се сгорещяват 3 с. л. олио и в тях се запържват 2 с. л. брашно.
• Заливат се с прясното мляко.
• Сваля се от котлона и се прибавят 2 разбити яйца и счуканият чесън.
• С този сос се заливат патладжаните и се допичат. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft