Рибно руло със спанак

вход през zajenata.bg
Рибно руло със спанак
admin
Добавена от: admin
8025
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 г замразен спанак
3 су­пени лъжици лимонов сок
две парчета сьомга (всяко по 300 г)
200 мл бяло вино
1 чаена лъжичка зърна от черен пипер
1 дафинов лист
300 г многолистно тес­то
100 г скариди, готови за кулинарна обработка
2 чаени лъжички хрян
1 жълтък
сол, черен пипер
 

Спанакът се размразява. Сьомгата се полива с лимоновия сос и се подправя. Ви­ното се кипва с 250 мл вода, с дафиновия лист и черния пипер на зърна. Рибата се поставя върху скара, слага се в тенджера и се готви на пара 7 мин. Изважда се и се охлажда. Многолистното тесто се развива в правоъгълна тава, застлана с хартия. Рибата се поставя в центъра, намазва се с хряна, покрива се със спанака и скари­дите и се подправя на вкус. След това се покрива с тестото и се завива на руло. Намазва се с жълтък и се пече 45 мин при температура 200 градуса. Сервира се с подходящи зеленчуци.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft