Селски бюрек

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
admin
Добавена от: admin
11 Октомври 2014
31136
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

За тестото:
500 гр. брашно
1/2 чаена лъжичка суха мая
1 чаена лъжичка сол
щипка захар
кафена чашка (100 мл) олио
около 150 мл хладка вода
За плънката:
250 гр. сирене
олио/масло за намазване

В дълбок съд се смесват брашното, солта, маята, захарта и олиото, и с хладка вода се замесва меко тесто. Тестото се разделя на 4 части и всяка част се разточва на малка коричка, която се поставя върху намазнен плот. Така се прави с всички 4 топки. Корите се поръсват с олио и тестото се оставя да почине (т.е. да стане меко и по-лесно за теглене). 
Една малка хитрина: когато се замесва тестото, се добавя чаена лъжичка алкохолен оцет, за да не се къса при дърпането.
След 15 минути се взема една кора и се разтяга, доколкото позволява тестото (колкото по-тънка, толкова по-хубаво). Разтеглената кора се пръска с масло, върху нея се поставя сирене (или друга плънка по желание) и се сгъва като плик. Отделя се настрана. 
Същата процедура се прави и с втората кора. Когато е разтеглена, се поръсва с масло и сирене, и върху нея в средата се поставя пликът от първата кора, а върху нея се завива втората. 
Процедурата е същата и с останалите 2 кори. Готовият голям плик се поставя в намазнена тавичка и се пръска с масло. Пече се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса 30-тина минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft