Селски бюрек

вход през zajenata.bg
Селски бюрек
admin
Добавена от: admin
32054
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
500 гр. брашно
1/2 чаена лъжичка суха мая
1 чаена лъжичка сол
щипка захар
кафена чашка (100 мл) олио
около 150 мл хладка вода
За плънката:
250 гр. сирене
олио/масло за намазване

В дълбок съд се смесват брашното, солта, маята, захарта и олиото, и с хладка вода се замесва меко тесто. Тестото се разделя на 4 части и всяка част се разточва на малка коричка, която се поставя върху намазнен плот. Така се прави с всички 4 топки. Корите се поръсват с олио и тестото се оставя да почине (т.е. да стане меко и по-лесно за теглене). 
Една малка хитрина: когато се замесва тестото, се добавя чаена лъжичка алкохолен оцет, за да не се къса при дърпането.
След 15 минути се взема една кора и се разтяга, доколкото позволява тестото (колкото по-тънка, толкова по-хубаво). Разтеглената кора се пръска с масло, върху нея се поставя сирене (или друга плънка по желание) и се сгъва като плик. Отделя се настрана. 
Същата процедура се прави и с втората кора. Когато е разтеглена, се поръсва с масло и сирене, и върху нея в средата се поставя пликът от първата кора, а върху нея се завива втората. 
Процедурата е същата и с останалите 2 кори. Готовият голям плик се поставя в намазнена тавичка и се пръска с масло. Пече се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса 30-тина минути.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft