Агнешко с лук и кълнове

вход през zajenata.bg
Агнешко с лук и кълнове
admin
Добавена от: admin
4517
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

агнешко месо - 400-500 г агнешки гърди
масло - 30 г
вино - 30 мл пелин
балдаран - 0, 3 г сух или пресен (див кервиз)
сол - на вкус
черен пипер
вода - 200 мл
лук - 2-3 глави червен
масло - 1 с.л., пълна
мед - 2 с.л.
соев сос - 2 с.л.
соеви кълнове - 150 г
 

В дълбок тиган разтопете лъжица-две масло и сложете да се запържат нарязаните агнешки гърди. Когато станат златисти долейте водата. Щом поври, сипете пелина, сол, черен пипер и балдърана. Разбъркайте добре, прехвърлете в тава и сложете да се пече в умерена фурна около 30 минути.

В тиган загрейте останалото масло и запържете нарязания на тънки полумесеци лук. Бъркайте непрекъснато и добавете меда и соевия сос. Продължете да бъркате за около 3 минути и сипете почистените соеви кълнове. След около още 3 минути се сваля от котлона.

Поднесете агнешкото като направите канапе от зеленчуците и отгоре разпределите месото. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft