Рецепти за Новогодишна баница с късмети

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Баница с късмети за Нова година
171698

Баница с късмети за Нова година

500 г готови кори
4 бр. яйца
250 г сирене
2-3 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. хладка вода
125 г масло

Приготвя се плънка от разбитите яйца, натрошеното сирене, киселото мляко, содата и хладката вода. В ненамазана тава се слага кора, намазва се с разтопеното масло и се слага от плънката 2-3 с.л. след това втора кора - пак се намазва с масло и плънка и така до свършване на корите. Най-отгоре се покрива с кора и се намазва обилно с масло. Нарязва се на парчета като торта и във всяко парче се слага късметче, завито в паус (оризова хартия). Пече се в предварително затоплена фурна около 1 час. Изважда се от фурната и се обръща върху 4 купички или порцеланови чаши - така, че да се опират върху ръба на тавата. Покрива се с кърпа да се задуши. По този начин баницата става пухкава и не се сляга след изстиване.
 

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft