Великденски кифлички със сушени плодове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Великденски кифлички със сушени плодове
Великденски кифлички със сушени плодове
admin
Добавена от: admin
22219
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За закваската:
1 ч.л. захар
42 г пакетче мая
100 г брашно
200 мл хладко прясно мляко
За тестото:
350 гр. брашно
щипка сол
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
настъргана кора на 1 портокал или лимон
50 гр. масло
50 гр. пудра захар
200 гр. сушени плодове - кайсии, стафиди и други
1 яйце
За кръстчетата:
2 с.л. брашно
2 с.л. студена вода
За глазурата:
кората на 1 портокал
50 г захар

Сложете в съд брашното, захарта и маята и разбъркайте, докато получите хомогенна смес. Покрийте го с кърпа и го оставете за 30 минути, за да втаса. За да приготвите тестото, пресейте брашното и го сложете в отделен съд, заедно с канелата, индийското орехче и солта. След това добавете настърганата кора от лимона или портокала, сушените плодове и захарта. В средата на сместа сложете шупналата мая. След това започвате да месите тестото и добавяте постепенно разтопеното масло. Разделете готовото тесто на 9 равни топки, покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат за около час.
За да направите кръстчетата: смесете брашното и водата и направете тънки кръстчета върху топките тесто. Загрейте фурната до 200 C и сложете тестените топки за около 20-25 минути или докато бухнат и придобият златист цвят.
За да приготвите глазурата: нарежете на ситно портокалова кора и я сложете да се вари. След това сварете захарен сироп от отварата от кората, като добавите 3 с.л. вода и 50 гр. захар. С готовия сироп намажете кифличките.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft