Вкусна крем супа с леща и патладжан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Вкусна крем супа с леща и патладжан
Вкусна крем супа с леща и патладжан
admin
Добавена от: admin
20312
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

един голям или два по-малки патладжана, трябва да са около 600 гр
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер
1 ч.ч. леща
2 ч.ч. пилешки бульон
1 ч.ч. прясно мляко или течна готварска сметана (може растителният им еквивалент)
1 с.л. пресен лимонов сок

Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете патладжана на четвъртинки и поставете върху тавичка с кожата надолу. Напръскайте с 1 с.л. зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Печете докато омекнат добре, около 30 минути.
В това време сложете лещата в тенджера и сипете вода, така че да я покрие поне на два сантиметра над нивото на лещата. Прибавете 1/2 ч.л. сол и оставете да заври. Намалете температурата и оставете да къкри с похлупак докато лещата омекне. Когато е готова отцедете водата и оставете лещата настрани.
Издълбайте сърцевината на патладжана и я поставете в кухненския робот или блендер. Прибавете 1 чаша от бульона и пюрирайте до гладка смес. Прехвърлете в чиста тенджера. В робота сложете лещата и останалия бульон и отново пюрирайте до еднородна смес. Изсипете при патладжана.
Прибавете млякото или сметаната (може да замените с растителни такива, ако постите) и лимоновия сок и оставете супата да закъкри. Овкусете със сол и черен пипер и оставете супата на много ниска температура за още няколко минути. Сервирайте гореща - съчетава се идеално с лъжичка сметана и ситно нарязан магданоз!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft