Крем супа от леща с прясно мляко
    
    
     
                
            
                 4 Март 2013
            
            
            28469
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	250 г леща
	около 1 чаша прясно мляко
	50 г краве масло
	1 жълтък
	12 пържени хапки хляб
	1/4 супена лъжица сол
	черен пипер на вкус
	2 л вода
Почистената и измита леща се залива със студена вода и се вари 1 1/2 часа. Посолява се малко преди края на варенето. Отцежда се и се пасира през сито, след което се връща в бульона от варенето. Разрежда се с млякото до желаната гъстота и се кипва. Подправя се с маслото и черния пипер. Отстранява се от огъня и се застройва с разбития с 1 супена лъжица студена вода жълтък. Сервира се с пържени хапки хляб (или готови крутони). По желание може да гарнирате всяка порция с лъжица заквасена сметана и малко нарязан пресен лук или магданоз.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








