Вкусна торта с банани и шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Вкусна торта с банани и шоколад
Вкусна торта с банани и шоколад
admin
Добавена от: admin
125216
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 чаша меко масло

1-1/4 чаши захар

2 яйца, разделени на белтъци и жълтъци

1-1/2 чаши намачкани на пюре зрели банани (около 3 бр. средно големи)

1/4 чаша заквасена сметана

2 ч.л. екстракт ванилия

1-1/2 чаши брашно

1 ч.л. сода за хляб

1/4 ч.л. сол

За плънката/глазурата:

1-1/2 чаши прясно мляко, студено, с масленост 2%

1 опаковка (около 95 гр.) бананов пудинг на прах (инстантен.)

1 опаковка (450 гр.) готова шоколадова глазура (или течен шоколад)

2 средно големи твърди банана, нарязани на колелца

3 с.л. лимонов сок

В голяма купа разбийте на крем маслото и захарта, докато се получи пухкава смес. Добавете жълтъците, като продължавате да разбивате. Прибавете намачканите банани, сметаната и ванилията. Смесете брашното със содата и солта и ги добавете постепенно към банановия крем, като разбъркате добре.

В малка купа разбийте белтъците, докато се образуват твърди връхчета. Прибавете ги внимателно към тестото. Разпределете сместа в две кръгли форми за торта (намазнени и набрашнени) и печете на 175 градуса за около 20-25 минути, като тествате готовността със суха клечица (трябва да излезе чиста от блата). Охладете 10 минути, преди да извадите от формите, след което оставете блатовете да изстинат напълно върху решетка.

За плънката: в купа разбийте студеното мляко с пудинга за около 2 минути. Оставете сместа да почине 2 минути, след което приберете в хладилника, докато стегне.

В купичка разбийте глазурата до лека и пухкава смес. Сложете бананите в купа и ги объркайте с лимоновия сок.

Поставете един от блатовете върху тортена чиния; намажете с 3 с.л. от глазурата; разбъркайте охладения пудинг и нанесете половината върху глазурата. Покрйте с половината парченца банани, а отгоре поставете втория блат. Повторете с нов слой от глазурата, останалия и бананите. Стените на тортата намажете с глазура, като оформите розички по ръба на тортата. Дръжте тортата в хладилник до поднасянето й. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft