Гроздов пай

вход през zajenata.bg
Гроздов пай
admin
Добавена от: admin
6364
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 чаши брашно

1/2 ч.л. сол

3/4 чаша маргарин

4 с.л. вода

2 с.л. галета

1/2 чаша захар

1 с.л. лимонов сок

1/2 чаша смлени орехови ядки

кане­ла на вкус

1 кг грозде

1 белтък

 

За тестото: смесете пресятото брашно с 1/2 ч.л. сол, доба­вете нарязания на парченца маргарин, и с пръсти оформете на трохи. Постепенно прибавете водата (лъжица по лъжица), галетата, захарта, лимоновия сок, а накрая - орехите и канелата. Бъркайте до еднородна смес. 

Готовото тесто изсипете в предварително намазнена форма за пай и загладете повърхността. Покрийте с измитите и подсушени гроздови зърна и пъхнете в загрята на умерена степен фурна за около час (проверете готовността на тестото със суха клечица). Извадете пая и разпределете върху му разбития на твърд сняг белтък. Върнете отново във фурната, докато белтъкът добие приятен розов цвят.

Поднесете пая поръсен с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft