Гроздов пай с лимонов крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Гроздов пай с лимонов крем
Гроздов пай с лимонов крем
admin
Добавена от: admin
5927
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
брашно 300 г
прясно масло / мас 1/2 чаша
вода 6 лъжици
сол

За крема:
брашно / нишесте 2 лъжици
вода 1.5 чаша
лимон 1
жълтъци 2

За гарниране:
грозде 500 г
каймак 100 г
захар за каймака 50 г 

От брашното, маслото или маста, водата и щипка сол се замесва тесто.
Разточва се на кора, поставя се в тавичка, притиска се по дъното така, че краищата да се повдигнат и да се получи формата на блюдо.
Надупчва се на няколко места с клечица и се пече до порозовяване.
Изважда се от тавичката и се поставя в голяма порцеланова или стъклена чиния.
Приготвя се лимонов крем, като брашното или нишестето се размива във водата, прибавя се захарта и се вари, докато се сгъсти.
Снема се от огъня и при непрекъснато бъркане се прибавя лимоновият сок, настърганата кора от 1/2 лимон и един след друг жълтъците.
След като напълно изстине, кремът се изсипва върху опечената кора.
Украсява се с добре узрели едри с различен цвят зърна от грозде, а между тях се поставя с шприц или с лъжичка разбит каймак със захар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft