Домашен дюнер

вход през zajenata.bg
Домашен дюнер
admin
Добавена от: admin
48668
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

арабски питки - 4 броя
мазнина
месо - 250 - 300 г агнешко
лук - 1 глава
чесън - няколко скилидки
оцет - 100 мл
сол
черен пипер
домати
зеле
пържени картофи
майонеза - 3 с.л.
кисело мляко - 3 с.л., за соса
лимонов сок - 1 - 2 с.л., за соса
горчица - 1 ч.л. деликатесна, за соса

Нарежете агнешкото на тънки пържоли и ги начукайте под найлоново пликче, за да стане максимално тънко и финно месото. Тънките пържоли нарежете на малки малки лентички и ги мариновайте за 1 нощ в нярязаните лук, чесън и оцет.
На следващия ден сложете отцеденото месо да се изпържи заедно с лука и чесъна. Готовото месо се вади и в същия съд се натриват с останалата мазнина питките (от едната страна), докато се загреят.
За соса разбъркайте заедно киселото мялко, майонезата, лимоновия сок, щипка захар и горчицата. В всяка питка по средата разпределете от месото с карамелизираните лук и чесън, сложете резени домат, малко накълцано зеле, пържени картофки и полейте със соса. Завийте арабския дюнер и го сложете в хартиена салфетка. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft