Консервиране на кайсии

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Домашно сладко от кайсии
467909

Домашно сладко от кайсии

Едри кайсии се измиват, разрязват на две и почистват от костилките. Бланшират се 3-5 минути в гореща вода (80-85 °С) или 1 минута във вряща, охлаждат се със студена вода, изцеждат се добре и се заливат със захарен сироп (приготвен от 1,1-1,3 кг захар и 1,5-2 чаши вода) и се оставят за 2-3 часа.
Варят се на слаб огън на 2-3 пъти по 5-7 минути, с почивки от 7-8 часа. Преди последното варене се добавя 200 г захар и лъжичка лимонтузу.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft