Замесвам тестото, когато имам време, а после чака сгоден случай в хладилника. Каквото и да изпека...
26 Май 2017
88644
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тестото с мляко обикновено се приготвя няколко часа преди печене, а после следва дълго чакане и втасване! Е, рецептата, която ви предлагаме днес, свежда чакането до минимум.
Така нареченото френско тесто се счита за най-доброто тесто за печене. Ето и как се прави:
Съставки:
50 гр. мая
1/2 ч.л.
сол
200 мл прясно мляко
2 с.л. захар
500 гр.брашно
Приготвяне:
- Натрошете маята със солта и захарта. Залейте ги с топло мляко и разбъркайте. Добавете разтопеното масло/маргарин и постепенно с бъркане добавете брашното. Омесете.
- Полученото тесто охладете и съхранявайте в хладилник в продължение на най-малко половин час.
Това тесто има още едно име - виенско тесто . Но както и да го наречем, предимствата му са неоспорими. На първо място, тестото може да се съхранява в хладилника най-малко една-две седмици и търпеливо да чака да го използвате. На второ място, всички кифлички и други изделия от него остават дълго време меки и ароматни. Не забравяйте да си запишете рецептата на видно място!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари