Печено прасенце за празниците

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Печено прасенце с червено вино
146751

Печено прасенце с червено вино

1 бр. малко прасенце (около 4-5 кг)
500 г гъби
50 мл зехтин
150 мл червено вино
1 бр. лимон
сол

Прасенцето се почиства, измива и осолява. Поставя се в тавичка, добавя се виното, съвсем малко вода и тавичката се покрива плътно и запечатва с алуминиево фолио. Слага се в умерена фурна и когато бульона заври се намалява силата на фурната до минимум и ястието се оставя за около два часа и половина. През това време се измиват гъбите и запържват цели. След като се свали фолиото на тавата в нея се слагат и гъбите и се връща във фурната за около 25-30 минути, докато прасенцето придобие червеникав цвят. Докато се пече се облива от време на време с отделения бульон. При сервиране се украсява с лимон.

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft