Пудинг с макарони

вход през zajenata.bg
Пудинг с макарони
admin
Добавена от: admin
9499
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 гр макарони (форма по избор)
3 жълтъка
2 с.л. кристална захар
2 с.л. царевично нишесте
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. сметана
2 с.л. пудра захар
4 с.л. ром
канела

Нишестето се разтваря в 1 ч.ч. от студеното прясно мляко. Жълтъците се смесват със захарта и се разбиват до побеляване, след което се смесват с нишестето и млякото. Останалата 1 ч.ч. мляко се слага да се загрее на котлона, като постепенно в него се прибавя жълтъчния крем смес. Съдът се поставя върху по-голям такъв с къкреща вода и се бърка на водна баня, докато кремът се сгъсти. Котлонът се изключва, съдът с крема се захлупва и се оставя да престои така още 20-тина минути. През това време макароните се сваряват до готовност и се прецеждат от водата. Прехвърлят се в леко намазнена тавичка (йенски съд). Сметаната се разбива с пудрата захар на пухкава смес, след което с нея се заливат макароните, а отгоре се изсипва готовият крем. Тавичката се разтърсва добре, за да поемат макароните течността, след което се оставят да изстинат напълно. Отгоре са напръскват равномерно с рома и десертът се прехвърля в хладилник за 2-3 часа да се охлади. Поднася се поръсен с канелата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft