Руло с шоколад

вход през zajenata.bg
Руло с шоколад
admin
Добавена от: admin
18481
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1 бр. натурален шоколад
2 с.л. какао на прах
2/3 ч.ч. захар
1/4 ч.л. сол
3 с.л. вода или кафе
6 яйца
За крема:
пудра захар на вкус
1 кофичка Маскарпоне
1 ванилия
по желание - плодове от сладко (вишни, череши, ягоди и пр.)
За глазурата:
150 гр. натурален шоколад
малка бучка масло
натрошени шоколадови бонбони

Шоколадът се слага заедно с кафето (водата) в малка тенджерка на слаб огън. Щом се разтопят 2/3 от него, съдът се дърпа от огъня и се бърка, докато сместа стане гладка и лъскава. Оставя се да поизстине.
Отделят се белтъците от жълтъците и жълтъците се разбиват добре с миксер, докато побелеят. Прибавя се постепенно захарта, като продължава да се бърка. Трябва да се получи гъст крем. Постепенно към него се прибавя разтопеният шоколад и се бърка внимателно, докато се хомогенизират. 
Отделно белтъците се разбиват със солта на твърд сняг. Отделя се 1/4 от сместа и бавно се добавя към шоколадовата смес. Постепенно се прибавят и останалите 3/4, като се бърка в една посока с дървена бъркалка.
Готовото тесто се прехвърля в правоъгълна тавичка, предварително покрита с хартия за печене и намазана с олио или масло. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути (до готовност).

Готовият блат се изважда от фурната и се покрива с навлажнена домакинска кърпа, след което тавичката внимателно се обръща върху кърпата. Тавата и хартията се отстраняват внимателно. Блатът се поръсва с пресятото какао, оставя се да поизстине малко и се навива на руло с помощта на кърпата (внимава се да не се напука). 

За крема: маскарпонето се разбива добре с пудра захар на вкус и ванилията.

Навитият блат се развива внимателно, маже се с белия крем и отгоре се подреждат плодовете от сладко (ако се използват). Рулото се навива отново (без кърпата). 

За глазурата: шоколадът се натрошава в подходящ съд и се слага на много тих огън, докато почти се разтопи. Дърпа се от огъня и се обърква с маслото, докато се получи лъскава и гладка глазура. С нея се залива готовото руло, а отгоре се украсява с натрошените бонбони. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft