Руски блини със сметана и хайвер

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Руски блини със сметана и хайвер
Руски блини със сметана и хайвер
admin
Добавена от: admin
16072
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 гр. бяло брашно
100 гр. типово брашно (или 200 гр. обикновено брашно)
10 гр захар
5 гр сол
1 пакетче суха мая
4 яйца
200 мл мляко
50 мл пълномаслена сметана (за готвене)
90 гр масло

Заквасена сметана и червен хайвер - за поднасяне

Смесете двата вида брашно (ако не използвате само бяло), солта, захарта и маята. На слаб огън затоплете млякото, сметаната и маслото, докато маслото се разтопи. Оставете да се охлади леко (под 45 градуса) и смесете с брашната. Разбъркайте добре и оставете на топло място около час, час и половина.
Когато се удвои обема на тестото, разбийте яйцата леко и ги добавете към сместа, като смесвате внимателно. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес и оставете отново да се надигне за около час.
На слаб котлон, в тиган който не залепва, без мазнина изсипвате лъжица от сместа, оформяте в кръг – не задължително идеално кръгъл - и печете, докато по горната страна се появят балончета. След което обръщате и печете и от другата страна. Сместа е гъста и с нея се работи доста лесно.
От сместа се получават около 24 малки блини, или 12 големи.
Сервират се със заквасена сметана и хайвер, но може и с друга плънка по желание!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft